WEGE Book dla diabetyków
Zbliżająca się wiosna to doskonała okazja do wprowadzenia zmian w diecie. Świeże warzywa sezonowe stają się bardziej dostępne, co otwiera nowe możliwości w kuchni. Z przyjemnością prezentujemy kolejną wartościową kolekcję
Zbliżająca się wiosna to doskonała okazja do wprowadzenia zmian w diecie. Świeże warzywa sezonowe stają się bardziej dostępne, co otwiera nowe możliwości w kuchni. Z przyjemnością prezentujemy kolejną wartościową kolekcję
Czy tłusty czwartek może być smakowity i jednocześnie przyjazny dla diabetyków? Oczywiście! Dziś podzielimy się przepisem na dietetyczne pączki, które z pewnością zadowolą podniebienia, a jednocześnie nie wpłyną negatywnie na
Święta Bożego Narodzenia to czas radości, miłości i pysznych potraw. Dla osób z cukrzycą świąteczne biesiadowanie może być wyzwaniem, zwłaszcza w obliczu pokusy słodkich przysmaków, które królują na stołach. Niemniej
Andrzejki to czas wróżb, zabaw i oczywiście pysznych przekąsek. Osoby z cukrzycą przygotowując andrzejkowe menu powinny postawić na takie potrawy, które nie wpłyną negatywnie na wahania poziom cukru we krwi.
Jesień to pora roku, kiedy nasz organizm potrzebuje dodatkowej uwagi i troski. To czas, gdy marzymy o sycących daniach, które rozgrzeją nas od środka i dostarczą niezbędnej energii. Jednak równocześnie
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, który powinien dostarczyć nam odpowiednią dawkę energii na start. Owsianka doskonale sprawdza się w tej roli. To prawdziwa perełka wśród produktów spożywczych bogata w białko,
Zdrowe odżywianie odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi oraz ogólnego samopoczucia. Dobra wiadomość jest taka, że istnieje wiele pysznych i zdrowych opcji posiłków, które można łatwo
Lato to okres podróży, aktywnego wypoczynku w górach, nad morzem, jeziorem. Niektórzy tradycyjnie nocują w hotelu, ale są zwolennicy biwakowania pod namiotem. Jak odżywiać się w trakcie wakacji, aby nie
Jak ważne jest regularne spożywanie posiłków dla osób z cukrzycą powtarzać już raczej nie trzeba, ale wiele osób ma problem z przygotowaniem posiłku do pracy, bo….”nie miałem/am czasu na przygotowanie”,
Nieodłącznym elementem życia każdego cukrzyca jest uważne przestrzeganie diety. Jej podstawą jest spożywanie produktów o niskim indeksie glikemicznym oraz rezygnacja z węglowodanów prostych, które powodują gwałtowne wzrosty i spadki poziomu
Święta wielkanocne to czas, kiedy przy stole spędzamy więcej czasu. W Niedzielę Wielkanocną spotykamy się z rodziną i zasiadamy do wielkanocnego śniadania. Nie jest to jednak zwykłe śniadanie, lecz prawdziwie
Sposób odżywiania jest jednym z najważniejszych czynników wpływających na stan zdrowia i samopoczucie człowieka oraz jakość i długość życia. Jednym ze składników żywności mającym znaczny wpływ na zdrowie jest błonnik.